•  
    Vandaag besteld, overmorgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Picanha met Roze Peperkorrelrub

Picanha met een heerlijke, zelfgemaakte rub. Makkelijk te maken en te bereiden.

Picanha met Roze Peperkorrelrub

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingredienten

Voor 4 personen tot 6 personen

1500 gram Picanha

30 ml olijfolie

20 gram roze peperkorrels ( in een vijzel grof stampen)

Zeezout

Bereiding

1)     Wrijf de vetkap van de picanha. in met de grof gestampte peperkorrels. Afdekken met plastic folie zodat de peperkorrels goed blijven zitten. Zeker 24-36 uur in de ijskast zetten. Voordat je de picanha gaat bereiden deze 2 tot 3 uur van tevoren uit de ijskast halen en op kamertemperatuur laten komen.

2)     Verwarm de oven op 200°.

3)     Smeer de picanha in met olijfolie en naar smaak zout toevoegen.

4)     Neem een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur. Zodra de olie begint te roken plaatst je de picanha met de vetkap naar boven, in de pan. Bak mooi bruin in circa 3 minuten en draai de picanha om en bak deze nog circa 1 minuut op de vetkap. Kijk uit voor spetters!

5)     Plaats de picanha in een braadslede, met de vetkap naar boven en zet deze in de oven. Gaar deze in circa 45 tot 50 minuten medium-rare. De kerntemperatuur van het vlees moet zo’n 50 à 55° zijn. Dit kun je aflezen door een thermometer in het dikste gedeelte van de picanha te stoppen.

6)     Haal de picanha uit de oven en laat deze circa 15-20 minuten, afgedekt staan om nog iets door te garen.

7)     Serveer eventueel met gestoomde groenten.

Rating: 9.2, gebaseerd op 12664 beoordelingen.