Picanha met Roze Peperkorrelrub

Picanha met Roze Peperkorrelrub

Picanha met een heerlijke, zelfgemaakte rub. Makkelijk te maken en te bereiden.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Wrijf de vetkap van de picanha. in met de grof gestampte peperkorrels. Afdekken met plastic folie zodat de peperkorrels goed blijven zitten. Zeker 24-36 uur in de koelkast zetten. Voordat je de picanha gaat bereiden deze 2 tot 3 uur van tevoren uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
  • 2. Verwarm de oven op 95°C
  • 3. Smeer de picanha in met olijfolie en naar smaak zout toevoegen.
  • 4. Neem een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur. Zodra de olie begint te roken plaatst je de picanha met de vetkap naar boven, in de pan. Bak mooi bruin in circa 5 minuten en draai de picanha om en bak deze nog circa 2 minuten op de vetkap. Kijk uit voor spetters!
  • 5. Plaats de picanha in een braadslede, met de vetkap naar boven en zet deze in de oven. Gaar deze in circa 45 tot 50 minuten medium-rare. De kerntemperatuur van het vlees moet zo’n 50 à 55° zijn. Dit kun je aflezen door een thermometer in het dikste gedeelte van de picanha te stoppen.
  • 6. Haal de picanha uit de oven en laat deze circa 15-20 minuten, afgedekt staan om nog iets door te garen.
  • 7. Serveer eventueel met gestoomde groenten.