Rib eye steak met chiliboter en huisgemaakte frites
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan
Heerlijk voorjaarsrecept voor een complete maaltijd.
Ingrediënten
- 4 rib-eye steaks van ongeveer 200 gram per persoon
- 1 eetlepel fijn gesneden peterselie
- 1 rode Spaanse peper fijn gesneden
- Klein zakje gemengde sla
- 50 + 5 gram zachte boter
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels tijm blaadjes
- 2 geplette teentjes knoflook
- 450 gram kruimige aardappels
Bereiding
Rib-eye steak:
- 1. Smeer de steaks in met de knoflook en tijmblaadjes
- 2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een braadpan, voeg daar een klein klontje boter aan toe
- 3. Bak de steaks 2 tot 4 minuten per kant tot deze mooi bruin zijn
- 4. Haal de steaks uit de pan en laat rusten
Chiliboter
- 1. 50 gram boter op tijd uit de ijskast en op kamertemperatuur laten komen
- 2. De zachte boter mengen met de rode peper, peterselie, een kneepje citroensap en de schil. Breng op smaak met peper en zout
- 3. In de ijskast zetten totdat de boter lekker stevig is
Bereidingswijze aardappelen
- 1. Schil de aardappelen en snij deze in langwerpige stukken
- 2. Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden
- 3. Doe de aardappelen in een braadslede en naar smaak kruiden met peper en zout
- 4. Bak de aardappelen tussen de 35 en 45 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn
Serveer de steak met de aardappelen en een klontje chiliboter. Leg wat slag ernaast en doe hier nog wat olijfolie en een beetje citroensap overheen. Eet smakelijk!