•  
    Vandaag besteld, overmorgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Roasted picanha steaks met pompoen

Een picanha eerst garen en daarna in steaks grillen is snel én lekker

Roasted picanha steaks met pompoen

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingredienten

Voor 6 personen:

1 Picanha van ongeveer 1,5 kilo

1 ui fijngesneden

1 geschilde pompoen van ongeveer 1 kilo in grote stukken gesneden

Olijfolie

4 teentjes knoflook geperst

1 theelepel paprikapoeder

10 Cherry tomaatjes

Grof zout

2 eetlepels tijmblaadjes

Bereiding

1)      Verwarm de oven op 160 graden.

2)     Besprenkel de pompoenstukken met olijfolie en knoflook, paprika en 2/3 van de tijm en plaats dit in een braadslee.

3)     Leg daar omheen de cherrytomaatjes.

4)     Dek het geheel af met aluminiumfolie en rooster het 50-60 minuten in de oven.

5)     Snij de picanha in dikke plakken en besprenkel met wat zeezout.

6)     Voeg een scheutje olie in een grillpan en plaats het op hoog vuur.

7)     Bak het vlees op elke kant 3-4 minuten.

8)     Voeg als laatste de uitjes toe.

9)     Zodra het vlees gaar is, bedek het met folie en laat het 5 minuten rusten.

10)   Strooi de laatste tijmblaadjes er overheen.

11)   Serveer het met de geroosterde pompoen.

Heerlijk met aardappelpartjes in schil.

Rating: 9.2, gebaseerd op 12631 beoordelingen.