Roasted picanha steaks met pompoen

Roasted picanha steaks met pompoen

Een picanha eerst garen en daarna in steaks grillen is snel én lekker

Ingrediënten


  • 1 Picanha van ongeveer 1,5 kilo
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 geschilde pompoen van ongeveer 1 kilo in grote stukken gesneden
  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 10 Cherry tomaatjes
  • Grof zout
  • 2 eetlepels tijmblaadjes

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven op 160 graden.
  • 2. Besprenkel de pompoenstukken met olijfolie en knoflook, paprika en 2/3 van de tijm en plaats dit in een braadslee.
  • 3. Leg daar omheen de cherrytomaatjes.
  • 4. Dek het geheel af met aluminiumfolie en rooster het 50-60 minuten in de oven.
  • 5. Snij de picanha in dikke plakken en besprenkel met wat zeezout.
  • 6. Voeg een scheutje olie in een grillpan en plaats het op hoog vuur.
  • 7. Bak het vlees op elke kant 3-4 minuten.
  • 8. Voeg als laatste de uitjes toe.
  • 9. Zodra het vlees gaar is, bedek het met folie en laat het 5 minuten rusten.
  • 10. Strooi de laatste tijmblaadjes er overheen.
  • 11. Serveer het met de geroosterde pompoen.

Heerlijk met aardappelpartjes in schil.