Stoofpotje van rundvlees met groenten en kruiden
> 3 uren
6 personen
Gemiddeld
Oven
Een lekker basic suddergerecht. Ook gemakkelijk te bereiden in de Dutch Oven of Potjie
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 6 personen)
1250-1500 gram chuck roast of riblappen
10 kleine rozenval aardappelen, gehalveerd
200 gram verse sperziebonen
1 rode ui, gesneden in partjes
200 gram kleine (baby) wortelen
7 gram instant vleesbouillon poeder
5 gram gedroogde marjolein blaadjes
5 gram gedroogde tijm blaadjes
5 gram gedroogde oregano blaadjes
2½ gram knoflook poeder
Eventueel na bereiding nog zeezout en versgemalen peper toevoegen
Bereiding
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°
- Neem een braadslede of vuurvaste schaal waar alles in past
- Voeg het vlees, aardappelen en groentes toe, beetje leuk verspreiden in de schaal
- Sprenkel alle kruiden en bouillon poeder er over heen
- Giet er water over heen en dek het af met aluminium folie
- Plaats de schaal in de oven gedurende zo’n 2 tot 2½ uur
- Het vlees en de groentes moet lekker mals zijn en uit elkaar vallen
- Serveren met jus uit de pan