Varkensnek roast

Varkensnek roast
Maak een roast gerecht met een varkensnek van Livar of Iberico. Hou rekening met een nacht marineren

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 5 takjes majoraan
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes salie
  • 5 takjes tijm
  • 300ml extra virgine olijfolie
  • 1.5 tot 2,0 kg varkensnek
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 Desirée aardappels, in de lengte doorgesneden
  • 20g boter

Bereiding

De voorbereidingen beginnen een dag van tevoren.

Meng de knoflook, kruiden en olijfolie in een blender totdat er een gladde pasta ontstaat. Doe dit in een kom en smeer de varkensnek daarmee in. Dek af met plastic folie en laat dit een nacht in de koelkast staan.

De volgende dag zet je de oven op 200 graden Celsius. Haal de varkensnek uit de marinade en bewaar de marinade. De varkensnek zouten en aanbraden in een grote pan, in de zonnebloemolie, ongeveer zes minuten.

Plaats de aardappelen in een vuurvaste ovenschaal. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook, ongeveer 15 minuten.   

Plaats de varkensnek in de schaal en bedek de nek met de marinade. Voeg de aardappelen bij , de boter en de extra tijm. Plaats in de oven en laat het 10 minuten garen. Verlaag vervolgens de temperatuur van de oven naar 90 graden en laat nog eens twee uur garen. Laat het 10 minuten rusten onder een dakje van aluminiumfolie en serveer.