- Beschrijving
-
De bavette, ook wel "halve maan" genoemd door slagers, is een stukje vergeten vlees. Waar het tot voor kort nog door het tartaarvlees werd gedraaid wordt het nu eindelijk gezien als een volwaardige steak. En terecht! Een mooie draad en fantastische marmering. Op de grill komt deze steak het beste tot zijn recht.
- Bereiding
-
Grill de steak om en om gedurende 3 tot 5 minuten per kant. Laat vervolgens minimaal 10 minuten (afgedekt) liggen om na te garen. Alleen peper en zout is voldoende.
- Recepten
-
-
Gemarineerde Bavette op z'n Amerikaans
Een sublieme steak die in Nederland onbekend is. -
Bavette met Whiskey-pepersaus
Malse Bavette van eigen bodem met een smaakvolle whiskey-pepersaus -
Bavette Rollade
Malse rollade met pesto, pancetta en Parmezaanse kaas
-
- Extra informatie
-
Herkomst Australië Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Graangevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Grill voedingswaarde energie: 192kcal, vet: 8g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 28g - Reviews
-
Klantenreviews 1 item(s)
- Hemelse Bavette
-
Bij het uitpakken merk je meteen dat je hier te maken hebt met een top product, mooi randje vet en prachtig vlees.
We hebben deze Bavette licht gezouten en met de reverse sear methode bereid op de BBQ (120 C).
Als de kerntemperatuur van het vlees 48 C aangeeft haal je het van de BBQ en plaatst het onder aluminium folie.
Daarna de BBQ flink opstoken (>250 C) en dan op de SEAR Grate een mooi grill-ruitje creëren.
Kerntemperatuur 58-62 C is perfect voor een superlekker mals stuk vlees.
Dit stuk vlees behoeft geen extra kruiden om toch hemels te smaken.product
Schrijf uw eigen review