Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Heyde Hoeve Varkensvlees

Heyde Hoeve Varkensvlees

Duroc varkens zijn roodbruin gekleurde varkens met hangende oren. Over de oorsprong van het Duroc ras bestaan verschillende verhalen.

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
Heyde-Hoeve-Rack-of-Pork
Varkensvlees
ca. 2600 gram
€ 57,29
heyde-hoeve-buikspek-zonder-zwoerd
Varkensvlees
ca. 1200 gram
€ 21,69
heyde-hoeve-varkensnek
Varkensvlees
ca. 800 gram
€ 13,69
€ 11,64
heyde-hoeve-buikspek-met-zwoerd
Varkensvlees
ca. 1600 gram
€ 28,89
Heyde-hoeve-kinnebakspek
ca. 900 gram
€ 7,39
Heyde-hoeve-worstvlees
Varkensvlees
ca. 900 gram
€ 12,29
per pagina

Heyde Hoeve Duroc

Waarschijnlijk komt het Duroc varken uit Amerika. Dit ras ontstond rond 1800 uit verschillende rode varkenssoorten. Het moderne Duroc varken is een kruising van de Jersey Red en het oudere Duroc uit New York. Op de Heyde Hoeve hebben wij onze eigen kruising. De meeste varkens van ons zijn roze maar zo af en toe zit er een nestje roodbruine biggetjes bij!


Gezond vlees!

Het vlees van onze varkens past in een gezond menu. Varkensvlees is rijk aan vitamines B1 en B6 en bron van vitamine B12 en mineralen als zink. Daarnaast levert het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen. Varkenslever is bovendien rijk aan vitamine A. Varkensvlees bevat van nature eiwit en vet en geen koolhydraten (bron: www.voedingscentrum.nl). Uiteraard groeien onze varkens op zonder groeihormonen. Door een goed klimaat en een strenge hygiëne in de stal zijn onze varkens gezond en gebruiken we zeer weinig medicijnen. Om ervoor te zorgen dat je altijd antibiotica vrij vlees consumeert hebben behandelde varkens een wettelijke wachttermijn alvorens ze geslacht worden. De wachttermijn is de voorgeschreven periode die moet verstrijken tussen de laatste toediening van een diergeneesmiddel aan een dier en de verkrijging van levensmiddelen van dit dier. Dit wordt uiteraard nauwlettend in de gaten gehouden door onze dierenarts en alles wordt geregistreerd. Zo garanderen wij jou niet alleen heerlijk vlees maar ook veilig vlees!


Beste varken van Nederland

In oktober 2012 is het Heyde Hoeve varken gekozen tot het meest duurzame en lekkerste varken van Nederland. De wedstrijd werd georganiseerd door Foodlog.nl en Urgenda.


Gezond en verantwoord voer

Gezond voer is van groot belang voor gezonde, sterke varkens. Ook draagt goed voer bij aan de smaak van het vlees. Het voer is speciaal afgestemd op de Heyde Hoeve varkens. Het (droog)voer bestaat uit diverse granen aangevuld met plantaardige eiwitten, vitamines en mineralen. Daarnaast krijgen onze vleesvarkens brijvoer. Brijvoer bestaat uit reststromen uit de humane voedingsmiddelenindustrie. Een belangrijk bestandsdeel is tarwegist. Verder gebruiken we bierbostel uit de bierindustrie, kaaswei uit de zuivelindustrie en aardappelstoomschillen uit de aardappelenindustrie. Lekker en gezond voor de varkens én goed voor het milieu (recycling).


De biggen blijven 28 dagen bij de moeder waar ze groeien op moedermelk. Om de overgang van moedermelk naar vaste voeding te vergemakkelijken krijgen de biggen pap en brokjes bijgevoerd. De vleesvarkens krijgen dagelijks een handje stro van de boer. Dit draagt bij aan het natuurlijk gedrag van het varken en het zorgt voor een goed contact tussen het dier en de verzorger. Uiteraard hebben de varkens de hele dag de beschikking over vers water.