- Beschrijving
-
Dit is het onbekende broertje van de Hollandse spareribs. Meer rib, meer vlees tussen de botten en ontzettend smaakvol. Heerlijk. Als een Amerikaan spareribs zegt, bedoelt hij buikspareribs. Ook bekend als St. Louis cut of bellyribs. Onze 'gewone' spareribs heten bij de Amerikanen 'baby back ribs'. Buikspareribs worden gesneden van het lagere deel van de ribben, tegen de buik. Vandaar de naam. 1e prijs Beer, Fries&BBQ Hasselt(BE) 2015
- Bereiding
-
Laat de spareribs op kamertemperatuur komen. Verwijder vervolgens het vlies aan de onderkant. Dit gaat heel gemakkelijk met behulp van een platte schroevendraaier of een ander plat, bot gereedschap. Kruid de spareribs naar eigen smaak minimaal 1 uur van te voren.
Plaats de spareribs indirect boven het vuur op ongeveer 105-120 graden. Laat de spareribs 2,5 tot 3 uur op deze temperatuur garen. Haal vervolgens de spareribs van het vuur en pak deze in aluminiumfolie, samen met wat vloeibare boter en basterdsuiker. Plaats de ingepakte spareribs terug en gaar nog 1,5 tot 2 uur door op dezelfde temperatuur. Pak de spareribs uit. (Let op: de spareribs en de folie zijn heel heet, gebruik dus hittebestendige handschoenen)
Plaats de spareribs nu weer terug op het rooster en smeer in met je favoriete BBQ-saus. Laat nog ongeveer een uurtje doorgaren tot de gewenste bite is behaald. Smeer de spareribs tussendoor iedere 20 nog even in met de saus.
- Recepten
-
-
Red hot Iberico rib tapas
Heerlijke tapas voor een zwoele zomeravond. Begin op tijd met bereiden! -
Pittige spareribs op Aziatische wijze
Asian-style spareribs. Erg populair en lekker. Hou rekening met 6 uur marineren -
Fall-of-the-bone St. Louis Spareribs
Zoete St. Louis-cut spareribs waar het vlees zo van je bot afvalt -
Southern Blues Spareribs
Recept voor de lekkerste spareribs!
-
- Extra informatie
-
Herkomst Nederland Ingrediëntendeclaratie 100% varkensvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Niet gerijpt Manier van afmesten Niet van toepassing Bereidingsmethode Barbecue, Oven voedingswaarde Nee - Reviews
-
Klantenreviews 13 item(s)
- spareribsproject aproved
-
Goede kwaliteit ribben en voor een hele nette prijs
product - Herman
-
"De ""dik bevleesde"" variant was inderdaad ruim voorzien van vlees! Royaal in de rub 24 uur sous vide op 62 C gegaard en daarna hooguit nog een klein half uur BBQ gelegen voor de finishing touch. Boterzacht ongelooflijk mals en sappig."
product - Leon
-
Deze ribs waren te mager te weinig vet. Na de 3-2-1 methode die ik eerder succesvol heb toegepast waren deze ribben toch te droog geworden. Volgende keer probeer ik Livar ribs. Leon
product - Sickboy
-
Heb deze ribben samen besteld met een brisket. Verpakking en verzending was weer perfect. De ribben zijn mij veel te dun gesneden. Volgende keer eens de Livar ribs proberen.
product - Francois Gerrist
-
Een simpele rub en een goeie glacing is voldoende om deze ribs heerlijk te laten smaken wel hadden de ribs wat mij betreft dikker mogen zijn vond ze nu aan de dunne kant.
product - Timo
-
was een super ribje zaterdagochtend klaar gemaakt met een beetje knoflookolie en de don marco rub. 24uur in de koeling laten marineren op zondag 5uur indirect op de weber master touch gehad. Laatste half uurtje nog een licht zoete saus/glaze erover en smullen maar. Om je vingers bij op te eten!!
product - Mark Hink
-
Was weer voortreffelijk! Membraan verwijderd 2 uur gerookt en daarna ingepakt in folie met appelazijn bruine suiker en boter daarna afgelakt met home made BBQ saus met appelstroop en een half uurtje laten karameliseren genieten maar! Wel jammer dat de ribs zo in prijs zijn gestegen. Vorige keer met aanbieding 7.19 euro betaald voor 1250 gram en nu bijna 40% meer (9.98).
product - lorenzo
-
9 kg buikspareribs bestellen bij Beef en Steak tijdens een staking van PostNL? tja t is gebeurt.. woensdag besteld..niets aan de hand..zou donderdag komen..echter PostNL te Noordholland staakte.. Op zich niet erg voor t vlees want t is goed verpakt..zou vrijdag komen..vrijdag weer staking..een belletje naar Beef en Steak..en ze zouden kostenloos een nieuw pakket klaarzetten om af te halen.. Meteen opgehaald..met een leuk attentie..rubkruiden en een thermometer.. Fantastische Service!! Hartelijk dank hiervoor. Vlees ziet er keurig netjes verpakt uit..goed ingeseald..nu nog marineren..maar dit gaat lukken. Vlees ziet er keurig netjes verpakt uit..goed ingeseald..nu nog marineren..maar dit gaat lukken. Morgen iig een BBQ met 40 man!! met deze overheerlijke spareribs voor de boeg.. Dank nogmaals en tot een andere keer.
product - H.Warmerdam
-
Deze buik spareribs besteld na ontvliezen en met een rub ingewreven deze langzaam gegaard. Wat mij erg tegenviel is dat ondanks de smaak goed is deze spareribs erg dun zijn uitgesneden. Had van een buiksparerib meer verwacht heb betere ribs gehad die lekker dik en niet zo dun waren uitgesneden.
product - f birt
-
sorry being an american i must say that the ribs have been shaved(too thin) to get the best quality the rib have to be thick this allow for slow cooking if the ribs are too thin they WILL DRY OUT a good bbq rib should fall off the bone. that being said the ribs from here are good for here in holland.
product - RioV
-
Nu blijvend in prijs verlaagd!!! Toch zijn de ribs vorige week 20% duurder geworden! Wel lekkere ribs al werd het gewicht bij mijn 1500 gr. erg ruim naar boven afgerond van 1300 gr.
product - ReneA
-
Dit is mijn eerste bestelling bij Beef en Steak en dit is prima bevallen. Ik heb gekozen voor een afhaallokatie zodat er niemand speciaal thuis hoefde te blijven. Ik had de 1250 gr besteld en deze zagen er uitstekend uit goed bevleesd. Toen ik de verpakking openmaakte waren de ribs nog goed bevroren. De volgende dag op de bbq volgens 3-2-1 methode. Smaakten bijzonder lekker met een goede bite. Dit is voor herhaling vatbaar !
product - Ismar
-
Moet zeggen dat deze ribs
product
Schrijf uw eigen review