Mexicaanse Chicken-rolls

Mexicaanse Chicken-rolls
Heb je Pulled Chicken over? Maak deze heerlijke, spicy rolls eens!

Ingrediënten

Voor 8 stuks:

150 gr pulled chicken

1 tl uienpoeder

1 tl knoflook poeder

2 el chipotle sauce

½ avocado

50 gr mais

50 gr zwarte bonen

8 st filodeeg vellen 

15 stengels bieslook

1 ei

evt sesamzaad

Bereiding

1: Weeg alle ingrediënten af.

2: Meng de pulled chicken, uienpoeder, knoflookpoeder, chipotle sauce, avocado, mais, zwarte bonen en bieslook door elkaar.

3: Proef het geheel en breng eventueel naar eigen smaak nog verder op smaak met zout en peper of extra chipotle als je spicy houdt!

4: Leg een filodeeg vel op een plank, schep 2 eetlepels van de vulling op de korte kant van het deeg en vouw de lange kanten van het filodeeg vel naar het midden. Pak dan waar de vulling licht het filodeeg vel op en rol deze helemaal op als een loempia.

5: Plaats alle filodeeg rolletjes op een bakplaat met bakpapier en smeer de rolletjes in met losgeklopt ei. Bestrooi eventueel met sesamzaad.

6: Bak de filodeeg rolletjes in een heteluchtoven op 180°C in 25-35 minuten af

7: Serveer de rolletjes met een pittige dip of juist een romige avocado spread