•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.
Roast
Nek Varkensvlees

Boston Butt

De Amerikaanse snit voor Pulled Pork.
Herkomst: Nederland Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC
€ 22,95 Incl. BTW
Artikelnummer: 1137

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Kies zelf je leverdag
Bestel nog €60 voor gratis verzending
Beschrijving

Een Boston Butt is een stuk van de schouder en nek van het varken. Het heeft niets met de achterkant van het dier te maken. Deze snit is beroemd in de Verenigde Staten. Dit vanwege zijn toepassing in 'pulled pork', ofwel langzaam gegaarde draadjesbig. De Boston Butt bevat een stuk schouderblad waardoor de garing mooier verloopt en zich meer smaken ontwikkelen. Een Boton Butt weegt ongeveer 2,5 kilo. De Boston Butt heft meerdere toonaangevende prijzen gewonnen, namelijk de:

- 2e plaats pork op BBQ Society Cookoff, Hoofddorp (NL) 2017

- Beer, Fries & BBQ (BE) 2014

- Tony Stone Low&Slow Competition (NL) 2013

Het vlees is desondanks afkomstig van het Hollandse varken. Dit varkensras leeft in goede omstandigheden. Zo kan het varken heerlijk wroeten en heeft het genoeg ruimte om lekker te bewegen. De varkens hebben veel minder stress en dat proeft u terug in dit mooie braadstuk!

Contact
Voor vragen of voor extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonnummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag!

Recepten
Extra informatie
Herkomst Nederland
Ingrediëntendeclaratie 100% varkensvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Niet gerijpt
Manier van afmesten Niet van toepassing
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Dutch Oven
voedingswaarde Nee
Reviews

Klantenreviews 7 item(s)

De Vriendt Bart
Een stuk van 3kg 24u laten marineren in de dry rub dan 2u op kamer temperatuur laten komen. Dan de bbq op een temperatuur van 120
product
Review by De Vriendt Bart / (Geplaatst op 06-07-2015)
Erik Lonkenberg
"Een stuk Boston Butt van 25 kg besteld. Een dag laten ontdooien en het overtollige vet weggesneden. Vervolgens eigen rub gemaakt (Carolina bbq rub) en lekker laten intrekken. De avond van tevoren de monolith geprepareerd. De volgende ochtend om 8 uur aangestoken op 1 plek in het midden anders wordt de cue gelijk te warm. Bij 100 graden vlees er op gelegd om half 9 samen met een lekbak half gevuld met appelsap. Om half 11 's avonds eindelijk de kerntemperatuur van 88 graden bereikt. De ""zone"" duurde uren maar hij is er door geraakt :-). Er zat bij mij geen schouderblad in en het overtollige vet was beperkt tot nog zo'n 100 gram. Resterende vlees uit elkaar gepulkt en de volgende dag op een broodje met coleslaw en bbq saus genuttigd. Echt de moeite waard !"
product
Review by Erik Lonkenberg / (Geplaatst op 02-09-2014)
Walter Koevoet
"Met het ophalen bij Beef en Steak kreeg ik een vers stuk wat nog niet in de vriezer had gezeten zodat ik hem niet hoefde te ontdooien. Thuis direct in de rub gesmeerd en iets meer dan een dag laten intrekken. In de vroege ochtend de bbq aangezet en op tempratuur laten komen. Eerst een half uur op 200 graden op de speklaag (met wat rookhout erbij) en vervolgens op 120 graden nog ca 8 uur laten doorgaren. Het laatste uur nog met regelmaat ingesmeerd met saus en wat verse tijm uit de tuin.. Even nagaren en uit elkaar getrokken geserveerd. De mensen die niet zo'n voorstander waren van varkensvlees waren tevens de mensen die het heerlijk vonden. Het stukje vlees blijft gewoon super sappig / mals ipv het drogere vlees bij de buurt super vandaan. Binnenkort weer een ""stukje"" halen om een verjaardagsdiner van te maken. (2x 5-6 kg :-) Een serieuze aanrader ook voor de beginnende bbq fan :-)"
product
Review by Walter Koevoet / (Geplaatst op 30-08-2014)
Anthony Priestman
Een stuk Boston Butt gekocht en bereid. De avond tevoren de rub toegediend.1 uur op 200 graden celcius voor de bruining. (Op de vetlaag gebakken) 6 uur op 120 graden tot de kerntemperatuur op 80 graden was. Afmaken met 45 minuten op wederom 200 graden. 1 uurtje rusten en pull the pork een mooie saus toevoegen en op plat turks brood! Wat een waanzinnig stuk vlees! Wat een smaak! 3 kilo was binnen 10 minuten op! Een aanrader voor alle Low & Slow fans!
product
Review by Anthony Priestman / (Geplaatst op 30-06-2014)
Thijs
Vandaag op mijn Weber Spirit klaar gemaakt eerst de rub van Beef&Steak gebruikt en daarna op 120 graden 6 uur kalm laten garen de eerste twee uur met een met een smokerbox in de Spirit. Het resultaat was fantastisch de Boston Butt is volledig opgegaan :)
product
Review by Thijs / (Geplaatst op 09-03-2014)
Sjors Toen
Smaakte erg goed familie was zeer tevreden.
product
Review by Sjors Toen / (Geplaatst op 29-07-2013)
StokesBBQ
Prachtig stuk vlees heb er veel mensen blij mee gemaakt !!
product
Review by StokesBBQ / (Geplaatst op 24-07-2012)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.3, gebaseerd op 13921 beoordelingen.