Patrijs in rode wijn en kaneel
< 50 minuten
2 personen
Gemiddeld
Pan
Spannend gerecht met een patrijs. Vaak weet men niet hoe je dit goed moet klaarmaken en daarme missen ze die heerlijke smaak.
Ingrediënten
Ingrediënten (2 personen):
2 patrijzen goed wassen en droog deppen
2 eetlepel olijfolie en nog een scheutje extra
200 gram Cherry tomaatjes
150 ml water
3 knoflookteentjes, fijngesneden
100 ml witte wijn
2 theelepels tomatenpuree
1 eetlepel honing
1 theelepel geconcentreerde kippenbouillon poeder (Knorr)
Handje zwarte olijven (kalamata)
1 stokje kaneel
Paar takjes peterselie als garnering
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Bereiding
Bereidingswijze:
- Neem een koekenpan en verwarm de olie en bak de patrijzen rondom mooi bruin
- Haal de patrijzen uit de pan en leg ze op een bord.
- Bak de knoflook totdat deze zacht is.
- Voeg de wijn toe en aan de kook brengen. Voeg vervolgens de tomatenpuree, honing, bouillonpoeder, Cherry tomaatjes, de olijven en het kaneelstokje toe. Naar smaak peper en zout toevoegen.
- 150 ml water toevoegen en de patrijzen terug in de pan, deksel erop en het laten sudderen gedurende zo’n 20 minuten op laag vuur.
- Af en toe door roeren en indien nodig nog wat water toevoegen.
- Haal de patrijzen uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord.
- Als garnering wat gesneden peterselie over patrijzen verdelen. Schenk de saus om de patrijs heen.