T-Bone steak spicy lemon salsa

T-Bone steak spicy lemon salsa

Voeg een pittige twist toe aan je culinaire avontuur met ons recept voor T-bone steak en spicy lemon salsa. Ervaar de perfecte combinatie van sappige T-bone steak, subtiel gekruid en vergezeld door een verfrissende en kruidige citroensalsa. Met eenvoudige stappen breng je deze smaakvolle creatie naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen dansen op de verrassende combinatie van smaken voor een onvergetelijke eetervaring.

Ingrediënten



Spicy lemon salsa:

  • 1/3 komkommer
  • 2 trostomaten
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 rode Padrón-peper
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sushi-azijn

Bereiding


  • 1. Haal de t-bone uit de verpakking en laat hem op temperatuur komen. Steek ondertussen de barbecue aan en verhit hem tot 190C° (direct grillen) (indirect grillen).
  • 2. Verzamel en was alle ingrediënten voor de salsa.
  • 3. Snij de komkommer eerst in dunne plakken en snij er daarna zo fijn mogelijke blokjes van.
  • 4. Snij de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snij ook de tomaat in zo fijn mogelijke blokjes.
  • 5. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk, en pers de knoflook uit.
  • 6. Rasp de Parmezaan op een rasp of gebruik kant-en-klare geraspte Parmezaan.
  • 7. Rasp de schil van de citroen en pers daarna de citroen uit.
  • 8. Doe in een litermaat het citroensap, citroenrasp, 2/3 bos peterselie, de mirin en de sushi azijn. Staaf dit met de staafmixer helemaal glad.
  • 9. Voeg bij dit mengsel de komkommer, tomaat, padron peper, geraspte parmezaan, rode ui en knoflook. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Snipper als laatste de overige peterselie en schep door de salsa.
  • 10. Maak de salsa eventueel al eerder om de smaken goed door te laten trekken.
  • 11. Wij bereiden de t-bone op de volgende manier: eerst plaatsen we de t-bone op de indirecte kant, ongeveer 5 minuten per kant. Op deze manier bereiken we al direct een iets hogere kerntemperatuur en gaard de t-bone mooi in de kern.
  • 12. Daarna gaan we de t-bone aan de directe kan grillen tot een kerntemperatuur van ongeveer 52C°(medium-rare). Als laatste plaatsen we de t-bone weer naar de indirecte kant. Dit doen we kort om hem nog heel even te laten nagaren. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Bepaal voor jezelf de gewenste kerntemperatuur!
  • 13. Eet smakelijk.