Aziatische Koolsalade

Aziatische Koolsalade
Koolsalade zoals men deze in Azië vaak serveert. Past op ieder broodje.

Ingrediënten

100 gr Rode kool, fijn gesneden
100 gr Wortel rasp
150 gr Sugar snaps, in de lengte dun gesneden
1/2 bos Koriander, gehakt
200 gr witte kool, fijn gesneden
Zeezout
2 st bosui, in ringetjes
Voor de Dressing:
1 st Limoen rasp + sap
2 el Agave siroop of suiker
2 el Olijfolie
1 tl Sesamolie
Sesamzaad
Koriander, gehakt

Bereiding

1: Meng de Rode kool, wortel rasp, sugar snaps & witte kool, apart van elkaar met wat zeezout en meng stevig met je handen zodat het vocht eruit komt. Laat dit een uur staan.
2: Na een uur kan alles bij elkaar op een zeef worden gezet zodat er vocht uitloopt.
3: Maak de dressing door alle ingredienten uit het receptuur te mengen.
4: Breng de koolsalade op smaak met de dressing en garneer met bosuil ringetjes, sesamzaad & koriander.
5: Serveer de asian cowl slaw op een broodje met bijvoorbeeld speenvarken of pulled pork, een beetje hoi sin saus erop is altijd lekker!
6: Eet smakelijk.