Gevulde Gildehoen kipfilet met spruitjes en aardappelen

Gevulde Gildehoen kipfilet met spruitjes en aardappelen
Een heerlijk glutenvrij recept met de smaakvolle Gildehoen kipfilet. Snel en makkelijk klaar.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

2 stuks Gildehoen kipfilet á ca. 400 gram, gehalveerd

500 gram krielaardappelen (halveren)

400 gram spruitjes (halveren)

2½ eetlepel olijfolie extra virgin

100 gram gorgonzola in 4 stukken snijden

4 brede plakken prosciutto

1 Limoen in partjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven of BBQ voor op 200° C
  2. Neem een grote braadslede met bakpapier of bereid je BBQ indirect voor.
  3. Doe de aardappelen in een grote pan met water, breng ze aan de kook. Laat ze 4 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Voeg de spruiten toe en laat het geheel nog 2 minuten koken. Afgieten en droogdeppen met keukenpapier.
  5. Verdeel het aardappel mengsel in de braadslede en sprenkel er 2 eetlepels extra virgin  olijfolie over. Voeg kruiden naar smaak toe en meng deze door het aardappelmengsel. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten bakken .
  6. Snij ondertussen met een schep mes een spleet in de het dikste gedeelte van elke kippenborst.
  7. Vul deze met de gorgonzola en wikkel ze in met de Prosciutto.
  8. Verhit de overgebleven olie in een grote anti-aanbakpan.  Bak de kip elke kant zo’n 2-3 minuten totdat de kip bruin is.
  9. Voeg de kip toe aan de braadslede.  Bak het geheel nog zo’n 10 tot 12 minuten totdat de kip helemaal gaar is en de groenten en aardappelen goudkleurig zijn.
  10. Serveren met partjes lemon.