Gevulde Pijlstaartinktvis op de BBQ Plank

Gevulde Pijlstaartinktvis op de BBQ Plank
Lekker Mediterraans recept met inktvis.

Ingrediënten

1 Cedar barbecueplank

18 pijlstaart inktvisjes

1 rode paprika

½ rode peper zonder pitjes

3 teentjes knoflook

Bosje verse tijm

Bosje verse oregano

Bosje verse peterselie

1 chorizo worst

Olijfolie

Zeezout

Versgemalen zwarte peper

Scheutje witte wijn

Bereiding

1)     Leg de plank in koud water gedurende een haf uur of langer.

2)     Maak de inktvisjes goed schoon en spoel ze goed uit .

3)     Verwijder het vel van de chorizo worst.

4)     Neem een keukenmachine en doe daar de worst in samen met de oregano, peterselie, tijm, paprika, rode peper. Naar smaak nog peper en zout toevoegen. Het geheel fijn malen tot een pasta.

5)     Voeg een scheutje witte wijn en wat olijfolie toe om het geheel wat smeuïger te krijgen.

6)     Gebruik een spuitzak om de inktvisjes te vullen en zet ze vast met een prikkertje.

7)     Plaats de inktvisjes op de plank en op het rooster van de barbecue.