Gevulde Pijlstaartinktvis op de BBQ Plank
Ingrediënten
18 pijlstaart inktvisjes
1 rode paprika
½ rode peper zonder pitjes
3 teentjes knoflook
Bosje verse tijm
Bosje verse oregano
Bosje verse peterselie
1 chorizo worst
Olijfolie
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Scheutje witte wijn
Bereiding
1) Leg de plank in koud water gedurende een haf uur of langer.
2) Maak de inktvisjes goed schoon en spoel ze goed uit .
3) Verwijder het vel van de chorizo worst.
4) Neem een keukenmachine en doe daar de worst in samen met de oregano, peterselie, tijm, paprika, rode peper. Naar smaak nog peper en zout toevoegen. Het geheel fijn malen tot een pasta.
5) Voeg een scheutje witte wijn en wat olijfolie toe om het geheel wat smeuïger te krijgen.
6) Gebruik een spuitzak om de inktvisjes te vullen en zet ze vast met een prikkertje.
7) Plaats de inktvisjes op de plank en op het rooster van de barbecue.