Klassiek Entrecote Braadstuk met jus

Klassiek Entrecote Braadstuk met jus
Klassiek Canadees braadstuk voor 8 personen

Ingrediënten

1 kilo Grain Fed Entrecote braadstuk

30 ml olijfolie

70 ml droge rode wijn

3 teentjes knoflook geplet

30 gram bloem

40 gram vers gehakte peterselie

20 gram tijm fijngesneden

10 gram Dijonmosterd

½ liter runder bouillon

Zeezout naar smaak toevoegen

Peper naar smaak toevoegen

Bereiding

  • Smeer/rub het braadstuk in met de olijfolie, knoflook, verse tijm en naar smaak zeezout en peper toevoegen
  • Neem een ovenvaste pan of schaal met daarin een ingevet rekje en leg het braadstuk erop en in midden in de oven plaatsen
  • Bak het braadstuk aan gedurende een minuut of op 10 op 230 ° (braadstuk moet beginnend bruin zijn)
  • Temperatuur van de oven terugdraaien naar 135° en heel af toe bedruipen met olijfolie totdat het midden van het braadstuk een kerntemperatuur van 60° heeft bereikt
  • Haal het vlees uit de oven en leg dit op een snijplank en dek het af met aluminiumfolie
  • Zeker zo'n 15 minuten laten rusten en het vlees dan in dunne plakken op de draad snijden
  • Haal 30 ml vet uit de pan waarin het braadstuk is bereid
  • Neem een steelpan voeg 30 ml van het vet toe en sprenkel de bloem hierin goed blijven roeren zodat het niet gaat klonteren gedurende een minuut of 3 op halfhoog vuur todat het goudkleurig is
  • Voeg hierna de wijn toe en schraap met een houten lepel de restjes van de bodem af
  • Vervolgens de bouillon toevoegen en een snufje peper en roeren en aan de kook brengen
  • Het geheel laten inkoken gedurende een minuut of 5 af en toe roeren
  • Neem een schaal en gebruik een dunne zeef en zeef het geheel hierdoor en roer de vers gesneden peterselie hierdoorheen
  • Als laatste de mosterd en het vocht van het gesneden vlees van de snijplank toevoegen goed mengen en serveren met het vlees