Ossenstaart in witte wijn saus

Ossenstaart in witte wijn saus

Traditioneel gerecht met ossenstaart, Mediterraanse specialiteit

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Dep de ossenstaarten droog met keukenpapier. Bind het vlees aan het bot met slagerstouw, en kruid elke ossenstaart met zout en versgemalen peper.
  • 2. Haal ze door de bloem en schud het overtollige meel eraf.
  • 3. Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bruin de ossenstaarten rondom. Zet ze even apart. Voeg de uien, wortelen en selderij toe in dezelfde pan. Breng op smaak met zout.
  • 4. Na ongeveer 8 minuten, wanneer de groenten doorschijnend zijn, voeg de tomatenpuree toe en meng. Doe de gebruinde ossenstaarten in de pan en voeg de witte wijn toe.
  • 5. Reduceer de vloeistof met de helft. Voeg de verse kruiden en kalfsfond toe en breng aan de kook.
  • 6. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 1,5 uur sudderen. Controleer elke 15 minuten en voeg meer kalfsfond toe als dat nodig is.
  • 7. Eenmaal gaar, verwijder de gekookte ossenstaarten uit de pan, snij het slagerstouw weg en verwijder de kruiden.

Giet het sap en de saus uit de pan over de ossenstaarten en garneer met de peterselie en citroenschil.