Pasta met Picnic luchtgedroogde worstjes
< 50 minuten
2 personen
Makkelijk
Pan
Heerlijke frisse pasta met de gedroogde Picnic worstjes. Snel, makkelijk en lekker!
Ingrediënten
- 3 pakken picnic worstjes classic, chili en/of knoflook (alle combinaties mogelijk)
- 200 gr pasta
- 4 tomaten
- 100 gram tomatenpuree
- 3 paprika’s
- 2 eetlepels (zwarte) olijven
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 3 eetlepels olijfolie
- Gedroogde oregano
- (Eventueel zongedroogde tomaat)
Bereiding
- 1. Snij de paprika in blokken en meng deze met de oregano en de olijfolie en laat dit vervolgens 30 minuten intrekken.
- 2. Als de marinade is ingetrokken kan worden begonnen met het koken van de pasta volgens de verpakking.
- 3. Snijd ondertussen de picnics in lengtes van 5 cm en de tomaten in grove blokken.
- 4. Rooster de paprika vervolgens 5 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur laag.
- 5. Vervolgens de tomatenblokken, tomatenpuree en picnics aan toevoegen. Laat dit nog 8 minuten zachtjes pruttelen.
- 6. Schep de pasta erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pasta met (zwarte) olijven, geroosterde pijnboompitten en eventueel zongedroogde tomaten.