Poussin met zoete aardappel
Lekker fris recept met de krielkip. De jonge en kleinere kip is zeer mals en heeft toch lekker veel smaak van zichzelf.

Bereidingstijd: 55 minuten
Ingredienten
Voor 4 personen
2 stuks Poussin á 400 gram
4 zoete aardappelen, gewassen
2 eetlepels knoflook
2 eetlepels olijolie
¼ theelepel gemalen komijn
¼ theelepel gemalen kaneel
1 à 2 bundeltjes waterkers
Zeezout
Vers gemalen peper
Limoensap
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 220 graden.
2) Doe de poussins in een braadslede en sprenkel er 1 eetlepel olie over.
3) Snij de ongeschilde gewassen aardappelen in blokjes van ongeveer 2½ cm en leg deze in een andere braadslee. Voeg de komijn, kaneel, zeezout en de versgemalen peper toe.
4) Besprenkel met de andere eetlepel olie en schud om alles goed door elkaar.
5) Zet beide braadsledes in de oven gedurende 45 minuten.
6) Serveer de kippen apart op een bedje van waterkers. Breng alles op smaak met peper en zout en een beetje limoensap.
Eet smakelijk!