Struisvogel steak in rode wijn

Struisvogel steak in rode wijn
Struisvogel heeft een mooie zoete smaak en in combinatie met rode wijn is dit verrukkelijk

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

4 struisvogel steaks van circa 200 gram

Bosje baby broccoli

2 gele pompoenen

1 citroen

200 gram boter

40 ml olijfolie

½ liter rode wijn

8 teentjes knoflook geplet

6 tijm stengels alleen de blaadjes

8 salie blaadjes

14 gram pijnboompitten

Zeezout naar smaak toevoegen

Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Bereiding

Bereidingswijze 

  1. Neem een grote platte schaal waar alle steaks in kunnen
  2. Voeg de knoflook, tijm blaadjes, zout en peper naar smaak en de rode wijn toe
  3. Meng het geheel goed met je handen. Afdekken en 2 uur laten intrekken in de koelkast
  4. Leg per steak een stuk aluminium folie op de aanrecht (4 stuks)
  5. Dan 2 plakjes citroen en de baby broccoli verdeeld over de 4 stukjes folie. Naar smaak nog peper en zout toevoegen en inpakken als een pakje
  6. Snij de pompoenen door de midden en sprenkel de olijfolie hier overheen. Naar smaak zout en peper toevoegen
  7. Verwarm de oven of BBQ voor op 180 graden Celsius
  8. Haal de steaks uit de marinade en leg ze op de barbecue. Bak ze gedurende een minuut of 7 tot 10 medium, één keer draaien
  9. Laat vervolgens 2 tot 3 minuten rusten alvorens uit te serveren
  10. Terwijl de struisvogel aan het bakken is plaats je de aluminium pakjes met broccoli op een hete plek op de oven en laat ze stomen. 4 tot 6 minuten op middelhoog vuur
  11. Bak de pompoen delen met de vleeskant naar beneden totdat ze zacht en sappig zijn (gaar tijd tussen 3 tot 5 minuten) op middelhoog vuur
  12. Neem een koekenpan en zet deze op het fornuis, klein klontje boter en voeg de pijnboompitten  toe en rooster ze half gaar
  13. Voeg de rest van de boter toe en zet het vuur hoog
  14. De boter moet goed bruin zijn en bak de pijnboompitten verder in een goudkleurige kleur
  15. Voeg de salie blaadjes toe en verder afbakken
  16. Leg aantal lagen keukenpapier op de aanrecht en giet de pijnboompitten hierop
  17. Flink deppen en even laten rusten
  18. Neem een mooi wit bord en leg de citroen met broccoli in het midden van het bord
  19. Snij de steak diagonaal en leg de groentes erbij, sprenkel de pijnboompitten en salieblaadjes  over het gehele gerecht