Whisky gegrilde Ribs

Whisky gegrilde Ribs
Een heerlijke marinade voor spareribs. Heel mooi om zeer Low&Slow te bereiden

Ingrediënten

Klaar in: 3 uur
4 porties  

Ingrediënten

•          2 (2 pond) stuks varkensribbetjes
•          grof gemalen zwarte peper
•          1 eetlepel gemalen rode chilipeper
•          2 1 / 4 eetlepels plantaardige olie
•          1 / 2 kop gehakte ui
•          1 1 / 2 kopjes water
•          1 / 2 kop tomatenpuree
•          1 / 2 kopje witte azijn
•          1 / 2 kop bruine suiker
•          2 1 / 2 eetlepels honing
•          2 eetlepels Worcestershire saus
•          2 theelepels zout
•          1 / 4 theelepel grof gemalen zwarte peper
•          1 1 / 4 theelepels vloeibare rook
•          maatje whisky
•          2 theelepels knoflookpoeder
•          1 / 4 theelepel paprikapoeder
•          1 / 2 theelepel uienpoeder
•          1 eetlepel donkere melasse
•          1 / 2 eetlepel gemalen rode chilipeper

Bereiding

Bereiding
1.         Verwarm de oven tot 130 graden
2.         Snij elk  rack  in de helft, zodat u 4 halve rekken overhoud. Strooi zout en peper (meer peper dan zout), en 1 eetlepel chilipeper over het vlees. Wikkel elke helft in aluminiumfolie. Bak gedurende 3 uur.
3.         Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Roer de uien in de olie gedurende 5 minuten. Voeg tomatenpuree, azijn, bruine suiker, honing, en Worcestersaus toe. Breng op smaak met 2 theelepels zout, 1 / 4 theelepel zwarte peper, vloeibare rook, whiskey, knoflookpoeder, paprika, ui poeder, donker melasse, en 1 / 2 eetlepel gemalen chili peper. Breng mengsel aan de kook, dan verminderen warmte. Laat een uur sudderen tot de saus dikker wordt.
4.         Verwarm de bbq tot hoog vuur.
5.         Verwijder de ribben uit de oven en laat 10 minuten staan. Verwijder de rekken van de folie, en plaats op de grill. Grill de ribben voor 3 tot 4 minuten aan elke kant. Breng saus over de ribben aan terwijl ze grillen, vlak voordat je opdient.