Ossenhaas met geroosterde bloemkool en granaatappel salade

Ossenhaas met geroosterde bloemkool en granaatappel salade

Betreed een culinair paradijs met ons recept voor ossenhaas, geserveerd met geroosterde bloemkool en granaatappel salade. Ervaar de perfecte combinatie van malse ossenhaas, knapperige geroosterde bloemkool en de frisse, sappige tonen van granaatappel.

Ingrediënten


  • 1,2 tot 1,4 kg hele ossenhaas, zilvervlies verwijderen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zeezout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 5 grote sjalotjes
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • 1 zakje boerenkool fijn gesneden
  • 1 granaatappel, de zaadjes

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 220-230° C.
  • 2. Plaats de gehele ossenhaas in een braadslede. Smeer deze in met olijfolie, zout en peper toevoegen naar smaak. Gaar tijd op 220° ± 12-15 minuten.
  • 3. Voeg 2 eetlepels olijfolie in braadslede voeg de bloemkool roosjes en de sjalotjes toe en naar smaak eventueel nog wat peper en zout toevoegen. Leg de groente rondom de ossenhaas en laat deze gedurende ongeveer 15 minuten mee garen tot een kerntemperatuur van circa 50 graden (medium-rare) of langer als je ze gaarder wil. Roer tussendoor een keer door de groenten.
  • 4. Haal de ossenhaas uit de braadslede en bedek deze met aluminiumfolie en 15 minuten laten rusten.
  • 5. Roer de overgebleven olijfolie, citroensap en mosterd door het braadvocht in de braadslee. Eventueel naar smaak nog peper en zout toevoegen.
  • 6. Roer de bloemkool met de groentes in een hete pan en gooi er een scheutje olijfolie overheen. Voeg de granaatappelzaadjes toe en toer door elkaar.
  • 7. Snij de ossenhaas in plakken en serveer deze met de bloemkool-granaatappelsalade.