Zoete Bacon-Varkensprocureurrollade

Zoete Bacon-Varkensprocureurrollade

Prachtig recept om thuis eens te proberen. Bacon...what else?

Ingrediënten


  • 1 procureur van ca. 1000 gram
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 6-8 plakjes bacon
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 eetlepels grove dijonmosterd

Bereiding


  • 1. Verhit de oven of BBQ tot 180 graden Celsius. Zorg bij een BBQ voor dat de kolen aan 1 kant liggen ene r indirect gegaard kan worden.

  • 2. Snij de varkensfilet schoon. Verwijder dus het vet én het vlies eronder. Kleine stukjes vet kunnen blijven zitten. Dep de filet daarna droog met keukenpapier.

  • 3. Meng de bruine suiker, zout, paprikapoeder en cayennepeper in een kleine kom. Wrijf de filet daarna in met het mengsel.

  • 4. Wikkel de filet nu in met de bacon. Zet eventueel vast met wat (natte) satéprikkers.

  • 5. Smeer de bacon in met de bakolie en grill de filet om en om tot deze mooi bruin begint te worden.

  • 6. Leg de filet vervolgens indirect weg om door te garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 60 graden Celsius. De oven kan hier worden teruggezet tot 140 graden Celsius.

  • 7. Smeer de filet halverwege in met de mosterd.

  • 8. Laat vervolgens 10 minuten afgedekt rusten. Verwijder de satéprikkers en snij er mooie plakken van.

  • 9. Serveer eventueel met een mooie chutney.