- Beschrijving
-
De picanha, ofwel het staartstuk is een heerlijk braadstuk. In zijn geheel garen en/of grillen geeft het mooiste resultaat. De picanha van het kalf heeft geen dikke vetkap, zoals bij een rund.
- Bereiding
-
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
- Recepten
-
-
Picanha steaks met Port&Stilton saus
Snel en makkelijk mooie picanha steaks serveren met een heerlijke, stevige saus. -
Picanha met Tijmjus, gepofte sjalotten en gekruide aardappeltjes
Compleet diner met onder andere picanha en ontzettende lekkere aardappeltjes. -
Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes
Mooi en smaakvol gerecht met de populaire picanha. Dit gerecht doet het ook goed tijdens de Kerstdagen. -
Picanha met boter van gekarameliseerde sjalotjes en blauwe kaas
Ook weer een lekkere combi tussen kaas en vlees. Hou rekening met 40-50 minuten opstijven van de boter. -
Picanha con Alho
Lekkere en snelle variatie met een picanha. Toepasbaar op alle soorten. -
Gevulde Picanha met spinazie en Provolone
Prachtig gerecht om je gasten culinair mee te verassen. Picanha kan natuurlijk op vele manieren gevuld worden, maar is zonder vulling ook al heerlijk. -
Bacon en picanha spies
Churrasco is Braziliaans grillen en is beroemd om zijn heerlijke smaak. Dit gerecht combineert picanha met spek om de smaak nog beter uit te doen komen. -
Picanha met Roze Peperkorrelrub
Picanha met een heerlijke, zelfgemaakte rub. Makkelijk te maken en te bereiden.
-
- Extra informatie
-
Herkomst Nederland Ingrediëntendeclaratie 100% kalfsvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Niet gerijpt Manier van afmesten Grasgevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Grill voedingswaarde Nee - Reviews
-
Klantenreviews 3 item(s)
- Genieten hoor
-
Super lekker mals. Maar als je voor de echte picanha smaak wilt gaan is de rund toch echt nog lekkerder. Het kalfje mist de vetlaag die de picanha zo specifiek onderscheidt. Maar desalniettemin een heerlijk stukje vlees!
product - Topvlees
-
Heerlijk zacht en mals vlees vd bbq
product - Prachtig vlees.
-
Vitello tonato hiervan gemaakt, prachtig vlees, super mals!
product
Schrijf uw eigen review