Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Wild

Wild

Wild is voor de liefhebber, om van te genieten. Wij hebben enkel het mooiste wild zodat je altijd iets bijzonders op tafel zet!

... Lees meer
Sorteer
Foto-tabel
sort-descending
Fazantpaté met Truffel
Gevogelte
€ 5,99
hertenpate-met-pedro-ximenez
Wild
€ 5,99
Wildzwijn-poulet
Wild
ca. 500 gram
€ 16,99
Wildpoulet
Wild
ca. 500 gram
€ 15,99
Reehaasjes
Wild
ca. 1000 gram
€ 84,99
Gourmet-fazantfilet
ca. 250 gram
€ 12,95
hertenbiefstuk
Wild
ca. 150 gram
€ 8,29
eendenborstfilet-met-vel-barbarie
Gevogelte
ca. 325 gram
€ 9,79
reebout-europees-wild
Wild
ca. 3200 gram
€ 95,99
wildzwijn-biefstuk
Wild
ca. 150 gram
€ 8,29
Wilde-duif
Gevogelte
€ 8,99
reerug
Wild
ca. 1800 gram
€ 143,95
Hertenrollade
Wild
ca. 1000 gram
€ 34,95
Herten-rack
Wild
ca. 1300 gram
€ 71,49
Hertenburger
€ 4,99
€ 2,50
per pagina

Wat is wild?

Wild is een verzamelnaam voor alle diergroepen die in een vrije wildbaan leven en volgens wettelijke richtlijnen bejaagd mogen worden. Het moment van de jachtperiode verschilt per diersoort. Wilde eenden mogen in Nederland bijvoorbeeld al vanaf 15 augustus geschoten worden en de ree pas vanaf 1 januari. Dit is vooral van invloed op het aanbod van vers wild in Nederland. Alle landen werken met verschillende jachtperioden voor de verschillende wildsoorten. Om die reden is wild dus inmiddels het hele jaar beschikbaar. Traditioneel gezien loopt het wildseizoen van 15 oktober tot 31 december. Tijdens deze periode is de professionele jacht op de meeste diersoorten toegestaan in Nederland.


Wildzwijnhaas bereid

Gekweekt wild

Naast het vrije wild kent men ook diverse diersoorten die in het wild gehouden worden, maar binnen een afrastering. De natuurlijke leefomgeving wordt grotendeels nagebootst. Deze dieren worden puur gefokt voor het vlees en hebben dus niet de functie van het in stand houden van de natuurlijke omgeving. Gekweekt wild is zeer populair, vooral in supermarkten. De smaak is niet zo sterk als het "echte" wild. Echter, de kwaliteit is prima.


Wild van Beef&Steak

De Nederlandse familie Van Leendert uit Maastricht staat al jaren bekend om haar wildactiviteit. De man die hier in 1968 de basis van legde, is Johan van Leendert. Na een keiharde leerschool als marktkoopman bij vader stichtte Johan, samen met zijn vrouw Roos, een vis- en poelierswinkel op de markt in Maastricht. Dat kwaliteit toen al een grote rol speelde, bewijst het feit dat snel heel Nederlands en Belgisch Limburg bij de Van Leenderts over de vloer kwam.

In de volgende jaren vond er een assortimentsuitbreiding plaats met andere wildproducten, die in eigen productie werden gemaakt voor de Benelux. Stil aan vielen ook de Franse en Duitse wildkenners voor het wild van Van Leendert. Het intussen bekende kwaliteitsmerk LOUISA werd gelanceerd.

Bij het vallen van het ijzeren gordijn is Johan van Leendert een van de pioniers die het voormalige Oost-Duitsland induikt om daar het rijke wildaanbod aan te boren. Het was daarna een kleine stap naar het grofwildparadijs Polen. In Polen en later ook Hongarije en Tjechië is de Van Leendert Groep aanwezig met een productiebedrijf dat vooral hert, ree en everzwijn verwerkt.

Naast deze producten wordt het gevogelte veelal geïmporteerd uit Groot-Brittanië, mits deze producten voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de Van Leendert Groep. Op deze manier is de hele keten in eigen beheer en is men verzekerd van een eerlijk, smaakvol en kwalitatief hoogstaand product.


Wildproducten

Wild kent een grote variëteit aan mooie en luxe producten. Vooral tijdens de Kerstdagen wordt er veel met wild gekookt. Denk bijvoorbeeld aan Hazenrug, Hertenbiefstuk, Fazant en Wilde eend.


Hertenbiefstuk bereid

Contact

Wens je graag wat meer informatie? Of heb je nog vragen? Wij horen het graag van jou. Wij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0172-577147. Je kunt ons ook mailen. Je kan jouw bericht sturen naar info@beefensteak.nl.