•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Wroetvarken

Wroetvarken

Het Wroetvarken heeft de Beter Leven één ster waardering gekregen. Daarmee hebben we niet alleen een betere kwaliteit varkensvlees, maar ook de leefomstandigheden zijn beter dan dat van 'gewone' varkens. In de wroetstallen hebben de varkens 25% meer bewegingsruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten.

In het strooisel in de stallen kunnen de varkens lekker wroeten. De Wroetvarkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren en op dichte vloeren (geen roosters). De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door eten en drinken. De leefomstandigheden van de wroetstal zorgen voor gezonde varkens. Ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts.

Er wordt zoveel mogelijk voer uit de regio gebruikt, waardoor geen overbodige transportkilometers worden gemaakt. De varkenshouders die zich hebben aangesloten bij 'Wroetvarken' zijn er trots op dat ze op deze mooie manier kunnen werken. Bijvoorbeeld familie Kok uit Ade, Overijssel.

Het Wroetvarken is van het ras Piétrain-varken, bekend om zijn heerlijke vlees. Beter Leven één ster.

 

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.