Bereiding lamsvlees
Bereiding van lamsvlees
Lamsvlees heeft een typerende smaak en een mooie malsheid. Lamsvlees laat zich op diverse manieren bereiden waarbij oven en barbecue wel het populairst zijn. Lamsracks bijvoorbeeld presenteren prachtig met schoongesneden botjes en de koteletjes die je ervan snijdt zijn een echte delicatesse. Maar er is natuurlijk meer. Een lamsbout bijvoorbeeld, of een lamsschouder. Heerlijk als je het rustig bereidt.
Je kunt kiezen voor het populaire Nieuw-Zeelands lam of voor Hollands lamsvlees, bijvoorbeeld de Texelaar.
Gegrild lamsvlees mag je enigszins rosé eten. De kerntemperatuur voor medium is zo'n 60 graden.
Lamsrack
Grillpan
Gegrilde lamsrack met Pinot Noir marinade
Oven
Lamsrack met groenten uit de oven
BBQ
Lamskotelet
BBQ
Spaanse lams t-bone met knoflook
Gegrilde lams t-bones met citroen-knoflook
Lamsbout
Oven
Lamsbout met rozemarijn en knoflook in rodewijnsaus
Lamsbout met gerst en vergeten groenten
Lamsschouder
Oven
Lamsschouder met kruidenkorst en honing
Lamsschouder met ansjovis en rozemarijn
Lamszadel
BBQ
Lamslende
Oven
BBQ
Lamsschenkel
BBQ
Lamsschenkel met honing en glazuur
Braadpan of Dutch Oven
Lamsschenkels gesmoord in rode wijn
Oven