•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Bereiding rundvlees

Bereiding van rundvlees

 

De bereiding van rundvlees kent verschillende technieken. Een steak eet je rood, runderribben doorgegaard en een brisket of pulled beef wordt low&slow bereid.

Rundvlees kun je rood eten, in tegenstelling tot varkensvlees en kip. Rood eten wil zeggen dat je de binnenkant niet gaart maar wel verhit tot ongeveer 55 graden celsius (medium rare).

De snitten die je rood kunt eten zijn bijvoorbeeld steaks: rib eye, entrectote, tournedos, chuck eye, inside skirt, t-bone steak, flank steak en biefstuk.

Ook sommige roasts kun je rood eten: côte de boeuf, tomahawk steak, côte a l'os, rib roast, longhaas en hele ossenhaas.

 

rood vlees

 

De verschillende kerntemperaturen voor rood rundvlees zijn:

rare: 52 graden celsius

medium rare: 55 graden celsius

medium: 58 graden celsius

well done: 65 graden celsius

 

Je kunt de kerntemperatuur meten met een 'eenvoudige' steekthermometer, of je gebruikt een digitale thermometer zoals de Easy BBQ Pro Smart thermometer. De voeler of 'probe' doe je in het vlees en je laat het daar zitten. Op het scherm of op je smartphone kun je de temperatuur aflezen.

 Herqs Easy BBQ pro

 

Recepten:

Biefstuk

Pan

Biefstuk met gesmoorde uien en paprika

Biefstuk Stroganoff

Biefstuk in zoetzure saus

Biefstuk met donker bier

BBQ 

 

Ribeye steak

Grillpan of BBQ

Rib eye steak met tomatentapenade

Rib eye steak Bordelaise

Limoen-knoflook ribeye steaks

Dry Aged ribeye steak met Gremolata

 

 

Côte de boeuf

Côte de boeuf met sjalotjes in rodewijnsaus

Côte de boeuf met aardappelpuree, sjalotjes en prei

Côte de boeuf met Barolo en selderij

 

Rib rack of rib roast

BBQ

Rib rack met tijmjus 

 

 

Entrecôte steak 

Grillpan of BBQ

Entrecôte steak met gebakken champignons

Entrecôte met spinazie en bladerdeeg

Entrecôte met gebakken aardappelen

Entrecôte met crème fraiche

 

 

Entrecôte braadstuk

Oven of BBQ

Entrecôte braadstuk met korst van knoflook en tuinkruiden

Entrecôte braadstuk met truffel-aardappelsalade

 

Picanha

Oven of BBQ

Picanha con alho

Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

Gevulde picanha met spinazie en provolone

Picanha met tijmjus

Picanha steaks met pompoen

Picanha met chimichurri bearnaise

 

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.