•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Bereiding varkensvlees

Bereiding van Varkensvlees 

Varkensvlees eet je niet rood maar toch moet je er voor zorgen dat de bite mals blijft. Een karbonade bijvoorbeeld, moet wel sappig blijven en dat doe je door

het varkensvlees net onder de 70 graden Celsius te garen. De kern van het vlees gaart altijd nog even door en dat effect moet je meerekenen. Zo zijn er

mooie stukken varkensvlees die je op de manier kunt garen. Natuurlijk de karbonade en filetlap (lendesteak), maar ook een varkensrack, procureur of

(varkens-) tomahawk. 

 

De bereiding van varkensvlees kun je op diverse manieren doen. De barbecue is heel geschikt voor eigenlijk alle stukken, de oven leent zich uitstekend voor braadstukken en kleinere snitten zoals karbonade en filetlap kunnen uitstekend in de pan worden bereid. Spareribs en pulled pork worden bij voorkeur op de barbecue bereid, maar in de oven kan het ook. Deze langzame garing wordt ook wel low&slow' genoemd. De bereidingtemperatuur van low&slow is zo'n 120 graden Celsius en de gewenste kerntemperatuur is ongeveer 88 graden Celsius.

Veel varkensvleesproducten smaken nog beter met een beetje rooksmaak. Dat kun je alleen met een barbecue bewerkstelligen. Een barbecue met houtskool gestookt geeft altijd wat rooksmaak af en je kunt rooksmaak toevoegen met rookhout. Die zijn in verschillende smaken (houtsoorten zoals appel, kers of eiken)) verkrijgbaar als snippers of chuncks.

Recepten met varkensvlees:

Spareribs

BBQ en oven

Southern blues spareribs

Pittige Aziatische spareribs

Dronken spareribs

Iberico spareribs

 

Boston Butt en Picnic

BBQ en oven

Pitmasters pulled pork

Pulled pork van de Boston Butt

 

Varkensrack

BBQ en oven

Rack of pork met BBQ-saus 

Varkensrack met broodkruim en peterselie

Apple smoked rack of pork

Geroosterde rack of pork met salie en rozmarijn

Iberico rack met venkel

 

Varkenshaas 

Pan

Varkenshaas in Costaricaanse koffieglaze

Chili rub varkenshaas

Oven

Varkenshaas met mosterd-maplesaus

Varkenshaas met kruidenrub

Varkenshaas met cranberries

Iberico varkenshaas met sherry en serranoham

BBQ

Dry rub varkenshaas

 

Varkensnek 

Oven

Geconfijte varkensnek met koolsla

Varkensnek roast

 

Karbonade

Pan

Gegrilde kabonade met appelglazuur

Geroosterde karbonade met basilicumboter

Ribkarbonade met kruiden/mosterkorst

 

Varkensfilet/varkenslende

Oven

Honey roasted varkensfilet

Varkensfiletrollade met zoete bacon

Mals varkensbraadstuk

Iberico lomo extramedura

 

Buikspek 

Oven

Slow roasted buikspek met krokante korst

Ribbe

BBQ

smoked Iberico buikspek

 

Middel met zwoerd

Oven en BBQ

Porchetta all'aglio

 

Oerham

BBQ

Gepekelde oerhammetjes in donker bier

BBQ Buffalo oerhammetjes

Oven

Oerhammetjes met rodewijn jus

 

Speenvarkenham

Oven

Kerstham om zelf te maken

Hammetje met krokante korst 

 

Varkenswangen

Oven

Iberico wangen met groenten en rode wijn

 

Iberico Presa

Oven

Iberico Presa met gekarameliseerde appels 

Iberico Presa met amandelpuree

 

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.