Bereiding van vlees in de oven
Het bereiden van vlees in de oven is perfect voor de wat grotere stukken. Alles wat je in de oven bereidt kun je trouwens ook op een barbecue bereiden, kijk daarvoor op de BBQ-pagina. De oven kun je perfect instellen op temperatuur en daarmee heb je controle over de juiste garing van het vlees. Als vuistregel kun je een temperatuur van zo'n 170 graden Celsius aanhouden voor braadstukken. In de oven gebruik je meestal een braadslee en daarmee heb je de kans om ook groenten of aardappeltjes mee te garen, die zo hun smaken afgeven aan het vlees. Voor vlees dat rondom een korstje nodig heeft gebruik je het rooster en de braadslee plaats je eronder om het druipvet op te vangen. Het druipvet kun je weer gebruiken om een heerlijk sausje te maken.
Recepten:
Rundvlees
Standing rib roast met knoflook en tijm
Roasted picanha steaks met pompoen
Runderbraadstuk met truffel-aardappelsalade
Entrecôte braadstuk met korst van knoflook en tuinkruiden
Chateaubriand met bearnaise saus
Côte de boeuf met sjalotjes in rode wijnsaus
Côte de boeuf met aardappelpuree, champignons en prei
Gevulde picanha met spinazie en provolone
Hele ossenhaas met mosterd-mierikswortelroom
Ossenhaastournedos met bacon-cheddarkorst
Ossenhaas met pittige mosterdsaus en zoete aardappelpuree
Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes
Varkensvlees
Varkenshaas met mosterd-maplesaus
Varkenshaas in Costaricaanse koffieglaze
Varkensrack met broodkruim en peterselie
Traditioneel geglazuurde kerstham
Iberico cabecero met verse kruiden en geroosterde knoflook
Slow roasted buikspek met krokante korst
Speenvarken
Speenvarken uit de oven met appelsaus
Speenvarken uit de oven op z'n Amerikaans
Speenvarken uit de oven met crackling
Spaans speenvarken uit de oven
Kip
Gevulde kip met spruiten en aardappelen
Geroosterde kip met champignonvulling
Eend
Eendenborstfilet met Grand Marniersaus
Geroosterde wilde eend met appel. rozemarijn en bacon
Viergangendiner met eendenborstfilet
Kalkoen
Gepekelde kalkoen met kruidenkorst
Gans
Gebraden gans met kastanjevulling
Wild
Wild zwijn rack met whisky appeltjes